Bladerdeegpakketjes met roergebakken Iers rundvlees

4 personen
40 minuten

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse bieflappen of biefstuk, in dunne plakjes
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 2 tl gemalen komijn
  • 3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
  • 1 grote gele paprika, in blokjes
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Ingrediënten:

  • 400 g Ierse bieflappen of biefstuk, in dunne plakjes
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 2 tl gemalen komijn
  • 3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
  • 1 grote gele paprika, in blokjes
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Meng in een diep bord de knoflook met olijfolie, sinaasappelrasp, komijn, wat zout en royaal peper. Schep de reepjes rundvlees erdoor en laat ze 10 minuten staan.
  2. Verwarm de wok op hoog vuur en roerbak het vlees met de bosui en paprika 2 minuten op hoog vuur. Schep het vleesmengsel op een bord en laat het iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot lapjes van 15 x 15 cm. Leg de lapjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep het vleesmengsel in het midden op de plakjes deeg. Vouw de rand van het bladerdeeg zo’n 5 cm omhoog en vouw de rand 3 cm over het vlees. Laat het midden wel open.
  4. Bak de pakketjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer de pakketjes warm of koud. Laat de pakketjes voor een picknick afkoelen en verpak ze elk in een stuk aluminiumfolie.

Bereidingswijze:

  1. Meng in een diep bord de knoflook met olijfolie, sinaasappelrasp, komijn, wat zout en royaal peper. Schep de reepjes rundvlees erdoor en laat ze 10 minuten staan.
  2. Verwarm de wok op hoog vuur en roerbak het vlees met de bosui en paprika 2 minuten op hoog vuur. Schep het vleesmengsel op een bord en laat het iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot lapjes van 15 x 15 cm. Leg de lapjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep het vleesmengsel in het midden op de plakjes deeg. Vouw de rand van het bladerdeeg zo’n 5 cm omhoog en vouw de rand 3 cm over het vlees. Laat het midden wel open.
  4. Bak de pakketjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer de pakketjes warm of koud. Laat de pakketjes voor een picknick afkoelen en verpak ze elk in een stuk aluminiumfolie.