Biefstuk op mais tortillachips

5 personen
30 minuten

Ingrediënten:

    • 24-30 ronde mais tortilla chips

GEMARINEERDE BIEFSTUK

    • 175 g biefstuk, fijngesneden, in kleine blokjes
    • Klein bosje koriander, gewassen (steeltjes eraan)
    • 2 el tomatenketchup
    • 2 el Dijonmosterd
    • ¼ tl gerookt paprikapoeder
    • 2 el fijngesneden sjalotten
    • 1 tl chili olie
    • Sap van ½ limoen

LIMOEN- EN MIERIKSWORTELMAYONAISE

  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • Een snuf basterdsuiker
  • 1 kleine teen knoflook, geperst
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 tl fijn geraspte schil van een limoen
  • 2 el mierikswortelsaus

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

    • 24-30 ronde mais tortilla chips

GEMARINEERDE BIEFSTUK

    • 175 g biefstuk, fijngesneden, in kleine blokjes
    • Klein bosje koriander, gewassen (steeltjes eraan)
    • 2 el tomatenketchup
    • 2 el Dijonmosterd
    • ¼ tl gerookt paprikapoeder
    • 2 el fijngesneden sjalotten
    • 1 tl chili olie
    • Sap van ½ limoen

LIMOEN- EN MIERIKSWORTELMAYONAISE

  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • Een snuf basterdsuiker
  • 1 kleine teen knoflook, geperst
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 tl fijn geraspte schil van een limoen
  • 2 el mierikswortelsaus

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Om de mayonaise te maken, breek je het ei in de keukenmachine en voeg je ½ theelepel zout, de azijn, knoflook, mosterd, suiker en ongeveer 4 eetlepels olie en de geraspte limoenschil toe. Doe de deksel op de machine en draai ongeveer 10 seconden. Laat een paar seconden staan, zet weer aan en schenk de rest van de olie in een dunne, gelijkmatige straal door de invoerbuis. Dit zal 25-30 seconden in beslag nemen.
  2. Zet de machine uit, haal de deksel eraf, schraap de zijkanten schoon en voeg de limoen- en mierikswortelsaus toe, zet weer 2-3 seconden aan en voeg dan peper en zout naar smaak toe. Schenk het mengsel in een knijpfles en zet koud tot je het nodig hebt.
  3. Voor de marinade bereiding, haal je de blaadjes van de koriander af (houdt een handjevol achter om de garneren) en hak je de steeltjes grof, doe ze in een mini keukenmachine met de tomatenketchup, mosterd en de paprika en voeg peper en zout naar smaak toe. Zet apart tot je het nodig hebt.
  4. Om te serveren, verwarm je de tortilla mais chips volgens de instructies op het pak. Hak de koriander grof en schep door de biefstuk met de sjalotten, chili olie en limoensap. Schep dit over de verwarmde tortilla mais chips en serveer met op elk een klein schepje van de limoen- en mierikswortel mayonaise.

Bereidingswijze:

  1. Om de mayonaise te maken, breek je het ei in de keukenmachine en voeg je ½ theelepel zout, de azijn, knoflook, mosterd, suiker en ongeveer 4 eetlepels olie en de geraspte limoenschil toe. Doe de deksel op de machine en draai ongeveer 10 seconden. Laat een paar seconden staan, zet weer aan en schenk de rest van de olie in een dunne, gelijkmatige straal door de invoerbuis. Dit zal 25-30 seconden in beslag nemen.
  2. Zet de machine uit, haal de deksel eraf, schraap de zijkanten schoon en voeg de limoen- en mierikswortelsaus toe, zet weer 2-3 seconden aan en voeg dan peper en zout naar smaak toe. Schenk het mengsel in een knijpfles en zet koud tot je het nodig hebt.
  3. Voor de marinade bereiding, haal je de blaadjes van de koriander af (houdt een handjevol achter om de garneren) en hak je de steeltjes grof, doe ze in een mini keukenmachine met de tomatenketchup, mosterd en de paprika en voeg peper en zout naar smaak toe. Zet apart tot je het nodig hebt.
  4. Om te serveren, verwarm je de tortilla mais chips volgens de instructies op het pak. Hak de koriander grof en schep door de biefstuk met de sjalotten, chili olie en limoensap. Schep dit over de verwarmde tortilla mais chips en serveer met op elk een klein schepje van de limoen- en mierikswortel mayonaise.