Beef taco’s met avocado mayonaise

4 personen
140 minuten

Ingrediënten:

    • 500 g biefstuk, in grote stukken gesneden (evt. vervangen door bavette)
    • 8 soft taco’s/ tortilla wraps

MARINADE

    • 1 el olijfolie
    • Sap van 1 limoen
    • 2 grote knoflooktenen, geperst
    • ½ tl gemalen komijn
    • 1 tl gemalen koriander
    • 1 el hete piri-piri saus
    • Bos verse koriander van 15 g (inclusief blaadjes en stengels)

AVOCADO MAYONAISE

  • 1 rijpe Hass avocado
  • 50 g mayonaise
  • Sap van ½ limoen

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

    • 500 g biefstuk, in grote stukken gesneden (evt. vervangen door bavette)
    • 8 soft taco’s/ tortilla wraps

MARINADE

    • 1 el olijfolie
    • Sap van 1 limoen
    • 2 grote knoflooktenen, geperst
    • ½ tl gemalen komijn
    • 1 tl gemalen koriander
    • 1 el hete piri-piri saus
    • Bos verse koriander van 15 g (inclusief blaadjes en stengels)

AVOCADO MAYONAISE

  • 1 rijpe Hass avocado
  • 50 g mayonaise
  • Sap van ½ limoen

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kleine keukenmachine en hak tot een dikke puree, doe dit dan in een afsluitbare zak met de stukken vlees. Wrijf de marinade in het vlees en zet dit tenminste 2 uur of nog beter een nacht weg om de smaken goed in te laten trekken.
  2. Als je bijna klaar bent om het te serveren, snijd je de avocado door de helft en snijd het in stukjes. Doe het in een kleine keukenmachine met de mayonaise en het limoensap. Voeg peper en zout naar smaak toe en hak het tot een puree. Zet het apart tot je het nodig hebt. Snijd de kool met een mandoline/rasp.
  3. Verhit een anti-aanbak braadpan met een dikke bodem. Haal de gemarineerde stukken vlees uit de marinade en schud voorzichtig de overtollige marinade eraf. Doe dan een gelijkmatige laag vlees in de verwarmde pan en laat dit ongestoord 2-3 minuten braden tot het mooi gekleurd en bijna helemaal doorgebakken is. Gebruik een tang om ze om te draaien en braad nog ongeveer 30 seconden. Haal het vlees van het vuur en laat een minuut of twee rusten, snijd het dan in reepjes en leg het in een ondiep bord met het sap.
  4. In de tussentijd doe je de zachte maistortilla’s in een natte theedoek en doe ze 1-2 minuten in de magnetron op de hoogste stand om ze helemaal warm te krijgen. De tijdsduur hangt af van de wattage van jouw magnetron.
  5. Om de taco’s te maken, leg je de verwarmde mais tortilla’s op een schoon werkoppervlak, je legt snel op elk een laagje gesneden kool in het midden. Verdeel er wat vleesreepjes over en doe daar een kleine kwak avocado mayonaise en piri-piri saus op, maak het af met korianderblaadjes. Rol ze op en serveer ze op verwarmde borden.

Bereidingswijze:

  1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kleine keukenmachine en hak tot een dikke puree, doe dit dan in een afsluitbare zak met de stukken vlees. Wrijf de marinade in het vlees en zet dit tenminste 2 uur of nog beter een nacht weg om de smaken goed in te laten trekken.
  2. Als je bijna klaar bent om het te serveren, snijd je de avocado door de helft en snijd het in stukjes. Doe het in een kleine keukenmachine met de mayonaise en het limoensap. Voeg peper en zout naar smaak toe en hak het tot een puree. Zet het apart tot je het nodig hebt. Snijd de kool met een mandoline/rasp.
  3. Verhit een anti-aanbak braadpan met een dikke bodem. Haal de gemarineerde stukken vlees uit de marinade en schud voorzichtig de overtollige marinade eraf. Doe dan een gelijkmatige laag vlees in de verwarmde pan en laat dit ongestoord 2-3 minuten braden tot het mooi gekleurd en bijna helemaal doorgebakken is. Gebruik een tang om ze om te draaien en braad nog ongeveer 30 seconden. Haal het vlees van het vuur en laat een minuut of twee rusten, snijd het dan in reepjes en leg het in een ondiep bord met het sap.
  4. In de tussentijd doe je de zachte maistortilla’s in een natte theedoek en doe ze 1-2 minuten in de magnetron op de hoogste stand om ze helemaal warm te krijgen. De tijdsduur hangt af van de wattage van jouw magnetron.
  5. Om de taco’s te maken, leg je de verwarmde mais tortilla’s op een schoon werkoppervlak, je legt snel op elk een laagje gesneden kool in het midden. Verdeel er wat vleesreepjes over en doe daar een kleine kwak avocado mayonaise en piri-piri saus op, maak het af met korianderblaadjes. Rol ze op en serveer ze op verwarmde borden.