Chefs’ Irish Beef Club betsaat uit topkoks allemaal een bewuste keuze voor Iers rundvlees hebben gemaakt

Een pro kiest vanzelfsprekend voor Irish Beef

Heb jij als vakman een voorliefde voor heerlijk geproduceerd vlees? Dan moet je haast wel fan zijn van Irish Beef. Het vlees heeft een mooie vetdooradering, doordat de dieren veel beweging hebben gehad op de Ierse graslanden. Bij deze authentieke, kleinschalige veeteelt horen gezonde koeien, die zich natuurlijk kunnen gedragen in de wei. De echte rundvleessmaak en gecontroleerde kwaliteit van het vlees spreken voor zich. Op deze pagina lees je er alles over.

Het verhaal van Iers rundvlees.
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Chefs’ Irish Beef Club.

De Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) is een wereldwijd netwerk, exclusief voor chef-koks die ambassadeur zijn voor Iers rundvlees. Via spraakmakende evenementen geven de chefs een positieve ondersteuning en publiciteit voor eersteklas Irish Beef. De chef-koks worden elke twee jaar uitgenodigd in Ierland om het Ierse rundvleesproductiesysteem met eigen ogen te zien.

De CIBC-leden helpen bij het opnemen van receptvideo’s, organiseren masterclasses voor culinaire pers en bloggers, en verlenen het hele jaar door hun medewerking aan diverse evenementen. De Nederlandse CIBC-leden zijn stuk voor stuk chefs van topniveau die altijd voor de beste kwaliteit kiezen.

Maak kennis met de chefs >

Smaakmakers: spelen met smaak.

Smaken worden afgegeven door groenten, kruiden en het vocht wat je gebruikt. Welke ingrediënten zorgen nou voor die lekkere smaak? Deze kaarten gemaakt door Angélique Schmeinck helpen je op weg!

Smaakmakers met Iers rundvlees

Inspiratie voor jouw stoofpot
Met stoofgerechten kan je eindeloos variëren. Groenten, kruiden, vocht en extra smaakmakers. Deze kaart geeft je inspiratie voor een heerlijke stoofpot.

smaakmakers bij Iers stoofvlees

De spannende stoofpot
Heb je al vaker een stoofpot gemaakt en wil je echt een keer wat heel anders? Probeer dan eens een van deze spannende ingrediënten.

Smaakmakers met Iers stoofvlees

Wat eet je erbij?
Je ingrediënten voor de stoofpot zijn bekend maar wat eet je erbij? Hier inspiratie om je gerecht helemaal af te maken.

De lekkerste recepten.

Laat je inspireren en durf te variëren.

Waar is Iers rundvlees te koop?