Michel van der Kroft is Chef de Cuisine van restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, wat 2 Michelin-sterren heeft. De keuken van Michel is geschoeid op een klassiek basis met een fijne lijn van Portugese inspiratie en dito ingrediënten.
Michel is al lang een onvoorwaardelijke fan van Ierland.
“Runderen in Ierland kunnen rustig grazen op de uitgestrekte weilanden,
in plaats van dat ze met graan of mais worden gevoerd.
Dat is puur natuur, en het levert prachtig kwaliteitsvlees op.”
Chef’s special
Dit culinaire hoogstandje is het favoriete gerecht van Michel.
Stap voor stap beschrijft Michel hoe je zijn signature dish op tafel tovert.
Ontmoet hier de chefs van de Chefs’ Irish Beef Club.
Waarom Iers rundvlees?
Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.
De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.
In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.
From Ireland with love!
De lekkerste recepten met Iers rundvlees, de leukste winacties én volop inspiratie van chef-koks.
Dat wil je toch niet missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef!