• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    30 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Van de chef

Bitoque à Portuguesa

Ingrediënten

  • 4 Ierse biefstukken van 150 gram per stuk
  • 2 scharreleitjes
  • 4 tenen knoflook
  • 20 gedroogde trostomaatjes
  • 2 bosjes bosui
  • 20 wafelaardappeltjes

Waarom Iers rundvlees?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Bak de biefstukken in de olijfolie met knoflooktenen en laurierblaadjes. Blus de pan met witte wijn en vleesjus.
  2. Maak van de scharreleitjes 4 spiegeleieren en steek ze rond uit.
  3. Stoof de bosui en doe dit in een ronde uitsteekvorm op het bord en druk aan. Zet hierop de biefstukken. Leg er het uitgestoken spiegeleitje bovenop en zet hier het knoflookteentje naast. Zet de gedroogde trostomaatjes omheen en serveer er de wafelaardappeltjes naast. Dresseer er tenslotte de jus aan tafel omheen.

Meer weten over Michel van der Kroft? Klik hier!

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?