De ultieme Irish beef burger van chef Daan van der Lecq

Deze sappige Ierse burgers zijn een absolute smaakbom en perfect om te delen. Gemaakt van runderen die meer dan 220 dagen per jaar vrij buiten lopen en gras eten op Ierse familieboerderijen. Geserveerd op lavashbrood met frisse kruiden, augurk, tomaat en een romige yoghurt-sriracha saus. Eet liever beter dan veel! Van @ChefvanderLecq

2 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 Ierse hamburgers
  • ½ rode ui, in ringen
  • 2 augurken
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes peterselie
  • 2 dikke plakken tomaat
  • 2 mini lavash broodjes (of Turks brood, hamburgerboodjes)
  • 2 blaadjes kropsla
  • 1 grote plak kaas
  • 4 el yoghurt
  • 4 el Sriracha
  • 1 tl sumak
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Vlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijk gerecht! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor een smakelijke hamburg! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Ingrediënten:

  • 2 Ierse hamburgers
  • ½ rode ui, in ringen
  • 2 augurken
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes peterselie
  • 2 dikke plakken tomaat
  • 2 mini lavash broodjes (of Turks brood, hamburgerboodjes)
  • 2 blaadjes kropsla
  • 1 grote plak kaas
  • 4 el yoghurt
  • 4 el Sriracha
  • 1 tl sumak
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Vlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijk gerecht! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor een smakelijke hamburg! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Bereidingswijze:

  1. Zet de aubergine voor 20-30 minuten in de airfryer (of in de oven) , trek het vel eraf en snijd in dikke plakken
  2. Bereid de saus: Meng de yoghurt met de sriracha en sumak. Zet apart in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Snijd de toppings: Snijd de rode ui in dunne ringen, de augurken in plakjes en de tomaat in dikke plakken. Hak de dille, munt en peterselie.
  4. Bak de burgers: Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Bak de Ierse hamburgers 3 minuten per kant tot ze mooi krokant en gaar zijn. Leg in de laatste minuut een plak kaas op de burgers zodat deze kan smelten.
  5. Stel de burgers samen: Rooster het (lavash)brood kort in een droge pan of op de grill. Besmeer met de yoghurt-sriracha saus. Beleg met sla, tomaat, augurk, rode ui en de kruiden. Leg de warme burgers erop en dek af met de bovenkant van het brood.
  6. Serveer direct.

 

Bereidingswijze:

  1. Zet de aubergine voor 20-30 minuten in de airfryer (of in de oven) , trek het vel eraf en snijd in dikke plakken
  2. Bereid de saus: Meng de yoghurt met de sriracha en sumak. Zet apart in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Snijd de toppings: Snijd de rode ui in dunne ringen, de augurken in plakjes en de tomaat in dikke plakken. Hak de dille, munt en peterselie.
  4. Bak de burgers: Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Bak de Ierse hamburgers 3 minuten per kant tot ze mooi krokant en gaar zijn. Leg in de laatste minuut een plak kaas op de burgers zodat deze kan smelten.
  5. Stel de burgers samen: Rooster het (lavash)brood kort in een droge pan of op de grill. Besmeer met de yoghurt-sriracha saus. Beleg met sla, tomaat, augurk, rode ui en de kruiden. Leg de warme burgers erop en dek af met de bovenkant van het brood.
  6. Serveer direct.