Stoof met Iers rundvlees, witte bonen, gele paprika, spinazie en lente-ui

4 personen
150 minuten

Ingrediënten:

    • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
    • 3 el olijfolie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
    • 1 blik witte reuzenbonen (400 g), uitgelekt
    • 2 gele paprika’s
    • 2 takjes oregano
    • 400 g spinazie
    • 2 lente-uitjes
    • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

    • stoofpan
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

    • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
    • 3 el olijfolie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
    • 1 blik witte reuzenbonen (400 g), uitgelekt
    • 2 gele paprika’s
    • 2 takjes oregano
    • 400 g spinazie
    • 2 lente-uitjes
    • zout en versgemalen zwarte peper

VERDER NODIG:

    • stoofpan
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1 1⁄2 cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in de pan, doe de uien en bleekselderij erbij en roerbak 5 minuten tot de bleekselderij zacht is. Snijd 1 paprika in stukjes van 2 cm en voeg toe. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de oregano en 500 ml water.
  3. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra heet water toe.
  4. Snijd de andere paprika en de lente-uitjes in ringen. Voeg als het vlees gaar is de paprikaringen toe en stoof ze 5 min. mee. Voeg vervolgens de afgespoelde bonen toe. Doe vlak voor serveren de spinazie er in delen bij. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi met lente-uitjes.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1 1⁄2 cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in de pan, doe de uien en bleekselderij erbij en roerbak 5 minuten tot de bleekselderij zacht is. Snijd 1 paprika in stukjes van 2 cm en voeg toe. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de oregano en 500 ml water.
  3. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra heet water toe.
  4. Snijd de andere paprika en de lente-uitjes in ringen. Voeg als het vlees gaar is de paprikaringen toe en stoof ze 5 min. mee. Voeg vervolgens de afgespoelde bonen toe. Doe vlak voor serveren de spinazie er in delen bij. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi met lente-uitjes.