Plaattaart met carpaccio

Ontdek de carpaccio plaattaart: een feestelijke twist op een klassieke favoriet. @Eefkooktzo

8 stukken
60 minuten

Ingrediënten:

  • 200 g carpaccio van Iers rundvlees
  • 200 g carpaccio van Iers rundvlees
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 200 g crème fraîche
  • 1½ el truffel tapenade
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 1 eigeel
  • 75 g sla (bv rucola en veldsla)
  • 50 g pijnboompitten (geroosterd)
  • peper en zout
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in een heerlijke rendang! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

  • 200 g carpaccio van Iers rundvlees
  • 200 g carpaccio van Iers rundvlees
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 200 g crème fraîche
  • 1½ el truffel tapenade
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 1 eigeel
  • 75 g sla (bv rucola en veldsla)
  • 50 g pijnboompitten (geroosterd)
  • peper en zout
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in een heerlijke rendang! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Het bladerdeeg rol je uit en leg je op een bakplaat. Vouw de randjes om.
  3. In een kommetje meng je de crème fraîche met de truffel tapenade en breng dit op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel dit over het bladerdeeg en bestrooi met een derde van de geraspte oude kaas.
  5. Het eigeel kluts je en hiermee bestrijk je de randjes van het bladerdeeg.
  6. Bak dit in ca. 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Laat het daarna volledig afkoelen.
  7. Bedek de bakplaat met een nieuw vel bakpapier en maak hiermee met de rest van de geraspte oude kaas kleine hoopjes. Bak de kaaskoekjes in 5 minuten gaar en licht goudbruin.
  8. Beleg de plaattaart je het met rucola, carpaccio, pijnboompitten en de kaaskoekjes (gehalveerd). Tot slot verdeel je er nog wat dotjes van de truffeltapenade room overheen.

Bereidingswijze:

copy text
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Het bladerdeeg rol je uit en leg je op een bakplaat. Vouw de randjes om.
  3. In een kommetje meng je de crème fraîche met de truffel tapenade en breng dit op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel dit over het bladerdeeg en bestrooi met een derde van de geraspte oude kaas.
  5. Het eigeel kluts je en hiermee bestrijk je de randjes van het bladerdeeg.
  6. Bak dit in ca. 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Laat het daarna volledig afkoelen.
  7. Bedek de bakplaat met een nieuw vel bakpapier en maak hiermee met de rest van de geraspte oude kaas kleine hoopjes. Bak de kaaskoekjes in 5 minuten gaar en licht goudbruin.
  8. Beleg de plaattaart je het met rucola, carpaccio, pijnboompitten en de kaaskoekjes (gehalveerd). Tot slot verdeel je er nog wat dotjes van de truffeltapenade room overheen.

Toprecepten van de chef

Beoordeel het recept

Wat vond je van dit recept?

"*" indicates required fields

Beoordeling*