Ingredients:
Voor de tartaar:
100 g tartaar
1 eetlepel tomatenketchup
½ eetlepel losgeklopte eidooier
mespunt ‘piment d’espelette’puree of pittige paprikapoeder
1 kleine augurk, in piepkleine blokjes
1 druppel Tabasco
2 biefstukken van 160 g
Voor de waterkers coulis:
75 g boter
1 kleine aardappel, geschild en in piepkleine blokjes
1 kleine ui, in piepkleine blokjes
1 pot gevogeltefond (400 ml)
2-3 bossen waterkers
Voor de garnering
Zelfgemaakte aardappelchips
2 eetlepels kaviaar
1 eetlepel crème fraîche
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.