Win een regenton!

Doe mee en win!

Hallo Irish beef-fan,

Ierse boeren werken graag in harmonie met de natuur. Runderen leven buiten in natuurlijke kuddes en zorgen zelf voor hun eigen voer. Hun mest zorgt voor gezond gras, net als klaver, dat een natuurlijke bodemverbeteraar is. Bewatering komt in Ierland gewoon uit de lucht vallen. Wil jij nu ook zo duurzaam bewateren? Beantwoord dan de vraag in onderstaand formulier en wie weet win jij dan een regenton!

Doe mee & win!

*Actievoorwaarden

Houd je mailbox goed in de gaten de komende tijd!

Buitengewoon schoon water

Maar liefst 95% van het in de Ierse veeteelt gebruikt water is regenwater. Bovendien hoort het water in Ierland bij het schoonste en beste water van heel Europa. Al dat water zorgt voor uitgestrekte groene weilanden, waar onze runderen bovengemiddeld lang op kunnen grazen.

Buitengewoon rijke bodem

De shamrock, een klaversoort, is het nationale symbool van Ierland. Klaver is een natuurlijke bodemverbeteraar, die zorgt voor een rijke bodem. Daardoor bestaat maar liefst 80% van het Ierse boerenland uit eersteklas gras. Bovendien is klaver ideaal veevoer, omdat het rijk is aan proteïne.

Buitengewoon zuinig op gras

Ierse boeren zijn zuinig op hun gras. Zo mogen runderen bijvoorbeeld niet grazen op kwetsbare grond, en worden ze in de winter, als de bodem de meeste schade kan lijden, naar binnen gehaald. Zo blijft het gras altijd in optimale conditie om het vee te voeden.

Waarom Iers rundvlees?

In Ierland is geen gebrek aan dat ene speciale ingrediënt dat voor geweldig rundvlees zorgt: gras. Een Iers rund loopt gemiddeld 220 dagen per jaar, 24 uur per dag buiten in uitgestrekte weilanden en eet dan… gras! Het buitenleven en grasdieet zorgt voor gewoon buitengewoon rundvlees, lekker mals met een intense vleessmaak.