Ierse shortribs met Loaded Fries door CIBC lid Rogér Rassin

Maak kennis met Ierse shortribs met Loaded Fries van CIBC-lid Rogér Rassin. Dit gerecht combineert langzaam gegaarde short ribs met loaded friet voor een ultieme comfortfoodbeleving.

4 personen
3 uur
Ierse shortribs met Loaded Fries door CIBC lid Rogér Rassin

Ingredienten:

Voor de Short Rib Stoofpot:

  • 1 kg Short Ribs (runderspareribs)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak


Voor de Friet:

  • 600 g verse friet (of diepvriesfriet)
  • Zout naar smaak


Voor de Optionele Toppings:

  • Geraspte cheddar
  • Zure room
  • Bosui, in ringetjes
  • Rode peper, fijngehakt
  • Verse koriander of peterselie, fijngehakt

 

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Ingredienten:

Voor de Short Rib Stoofpot:

  • 1 kg Short Ribs (runderspareribs)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak


Voor de Friet:

  • 600 g verse friet (of diepvriesfriet)
  • Zout naar smaak


Voor de Optionele Toppings:

  • Geraspte cheddar
  • Zure room
  • Bosui, in ringetjes
  • Rode peper, fijngehakt
  • Verse koriander of peterselie, fijngehakt

 

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

 

Bereidingswijze:

Short Rib Stoofpot

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Short Ribs Aanbraden:
    Bestrooi de Short Ribs met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Braad de Short Ribs aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
  3. Greonten Toevoegen:
    Voeg in dezelfde pan de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak dit 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn en licht goudbruin kleuren.
  4. Tomatenpuree en Wijn Toevoegen:
    Roer de tomatenpuree door de groenten en bak dit 2 minuten mee. Voeg de rode wijn toe en laat het mengsel een paar minuten inkoken.
  5. Stoven:
    Voeg de runderbouillon, sojasaus, laurierblaadjes en tijm toe aan de pan. Leg de Short Ribs terug in de pan, zodat ze deels onder de vloeistof staan. Dek af en zet de pan in de voorverwarmde oven. Laat de Short Ribs ongeveer 2,5-3 uur stoven, tot het vlees mals is en je het uit elkaar kunt trekken.
  6. Vlees Fijnmaken:
    Haal de pan uit de oven, verwijder de laurierblaadjes en tijm. Trek het vlees met twee vorken in stukken. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.

 

Friet en Toppings

  1. Friet Bakken:
    Terwijl de Short Ribs aan het stoven zijn, bak je de friet ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi met zout.
  2. Serveren:
    Leg de friet op een groot bord of in een schaal. Strooi geraspte cheddar over de frietjes en verdeel de Short Ribs gelijkmatig bovenop. Indien gewenst, kun je het geheel kort onder de grill zetten om de kaas te laten smelten.
  3. Toppings Toevoegen:
    Garneer met zure room, bosui, rode peper, en verse koriander of peterselie. Voeg variatie-toppings toe naar eigen smaak.

 

 

Bereidingswijze:

Short Rib Stoofpot

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Short Ribs Aanbraden:
    Bestrooi de Short Ribs met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Braad de Short Ribs aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
  3. Greonten Toevoegen:
    Voeg in dezelfde pan de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak dit 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn en licht goudbruin kleuren.
  4. Tomatenpuree en Wijn Toevoegen:
    Roer de tomatenpuree door de groenten en bak dit 2 minuten mee. Voeg de rode wijn toe en laat het mengsel een paar minuten inkoken.
  5. Stoven:
    Voeg de runderbouillon, sojasaus, laurierblaadjes en tijm toe aan de pan. Leg de Short Ribs terug in de pan, zodat ze deels onder de vloeistof staan. Dek af en zet de pan in de voorverwarmde oven. Laat de Short Ribs ongeveer 2,5-3 uur stoven, tot het vlees mals is en je het uit elkaar kunt trekken.
  6. Vlees Fijnmaken:
    Haal de pan uit de oven, verwijder de laurierblaadjes en tijm. Trek het vlees met twee vorken in stukken. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.

 

Friet en Toppings

  1. Friet Bakken:
    Terwijl de Short Ribs aan het stoven zijn, bak je de friet ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi met zout.
  2. Serveren:
    Leg de friet op een groot bord of in een schaal. Strooi geraspte cheddar over de frietjes en verdeel de Short Ribs gelijkmatig bovenop. Indien gewenst, kun je het geheel kort onder de grill zetten om de kaas te laten smelten.
  3. Toppings Toevoegen:
    Garneer met zure room, bosui, rode peper, en verse koriander of peterselie. Voeg variatie-toppings toe naar eigen smaak.