Ierse herfststoof met cranberry's

Geweldige herfststoof met warme smaken en heerlijk mals Iers rundvlees. Van @etenmetnicknl

4 personen
240 min

Ingredients

Ingrediënten:

  • 800 g riblappen
  • 2 uien, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in grove stukken
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken
  • 2 el bloem
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 400 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 kaneelstok
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 2 el appelstroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 g gedroogde cranberry’s
  • 2 el boter
  • 2 el olie
  • Zout & peper
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Ingrediënten:

  • 800 g riblappen
  • 2 uien, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in grove stukken
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken
  • 2 el bloem
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 400 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 kaneelstok
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 2 el appelstroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 g gedroogde cranberry’s
  • 2 el boter
  • 2 el olie
  • Zout & peper
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

 

Bereidingswijze:

1. Bestrooi je vlees met zout, peper en bloem. Bak je vlees een mooi kleurtje, snijd het vlees in grove dobbelstenen.
2. In hetzelfde vet: ui, wortel, bleekselderij en knoflook zacht bakken. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
3. Blus af met de rode wijn, laat even inkoken. Voeg bouillon toe. Doe de laurier, tijm, kaneel, kruidnagel en steranijs erbij.
4. Doe het vlees terug in de pan. Deksel erop, 2,5 à 3 uur zachtjes laten pruttelen tot het boterzacht is.
5. Roer er appelstroop, balsamico en cranberry’s doorheen. Laat nog 15 min sudderen zodat alles mooi bindt.

 

 

Bereidingswijze:

1. Bestrooi je vlees met zout, peper en bloem. Bak je vlees een mooi kleurtje, snijd het vlees in grove dobbelstenen.
2. In hetzelfde vet: ui, wortel, bleekselderij en knoflook zacht bakken. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
3. Blus af met de rode wijn, laat even inkoken. Voeg bouillon toe. Doe de laurier, tijm, kaneel, kruidnagel en steranijs erbij.
4. Doe het vlees terug in de pan. Deksel erop, 2,5 à 3 uur zachtjes laten pruttelen tot het boterzacht is.
5. Roer er appelstroop, balsamico en cranberry’s doorheen. Laat nog 15 min sudderen zodat alles mooi bindt.