Voor de steak
- 700 g Ierse bavette of riblap, zeer fijn gehakt (met ongeveer 10% vet)
- 4 el gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook, zeer fijngesneden
- 4 el zeer fijngesneden lente-uitjes
- 4 eetlepels losgeklopt ei
Serveren
- 4 ciabattabroodjes, gehalveerd
- 4 el mayonaise
- 1 little gem sla, bijgesneden en in blaadjes gebroken
- 4 vierkante plakken vintage Cheddar kaas (zoals Dubliner)
- Ui, in dunne ringen gesneden
- 4 flinke eetlepels uienmarmelade
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.