Ingrediënten:
Stoof
- 750 g Iers rundvlees
- 2 stengels bleekselderij
- 2 groente bouillonblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje salie
- 1 stengel citroengras
- 200 ml witte wijn
- 1,5 l water
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 el Franse mosterd
- 1 handje kruidnoten
- 1 tl venkelzaak (optioneel)
- 1 chilipeper (optioneel)
Stamppot
- 1 kg aardappelen (kruimig)
- 2 bospenen
- 1 hand doperwten
- 1 hand rucola
- 1 hand sperziebonen
- 150 g mais (uit blik)
- 1 rode paprika
- 2 trossen kersttomaatjes
- 1 bos basilicum
- 1 hans bieslook
- 5 el zure room
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Vlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijk gerecht! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor een smakelijk stoofgerecht! Eet smakelijk!
Vlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijk gerecht! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor een smakelijk stoofgerecht! Eet smakelijk!
For English recipes go to Bord Bia.ie