Volg de Ierse boeren Padraig en Eoin Moran

#followthefarmer

Padraig & Eoin Moran

In het midden van Ierland ligt de boerderij van de familie Moran. Vader Padraig en zoon Eoin houden de boerderij draaiende. Ook moeder Nuala helpt regelmatig mee. Ze leren veel van elkaar. Oude wijsheden met nieuwe inzichten zijn het recept voor een succesvolle boerderij. Nu én in de toekomst.

maart 2020
Ierse koeien in de winter op stal

Binnen, maar zo veel mogelijk buiten.

Het is winter en de koeien staan binnen. We proberen de omstandigheden van buiten binnen zo veel mogelijk na te bootsen. Dat betekent dat ze ook binnen gras eten (in de vorm van hooi en kuilgras) en dat ze genoeg lucht en licht hebben. Qua ruimte moeten ze wel inschikken, maar dat is gelukkig van korte duur.

februari 2020
Volg de Ierse boeren Padraig en Eoin Moran

Het eerste kalfje van 2020!

Het eerste kalfje van het jaar is geboren op een bedje van stro… het harde werken gaat weer beginnen!

januari 2020
Volg de Ierse boeren Padraig en Eoin Moran

Een goede start van de dag.

Zolang er geen kalfjes geboren worden, is het vrij rustig op de boerderij. Elke ochtend voeden we eerst de koeien en daarna onszelf. Tijdens het ontbijt verdelen we de taken – een goede start van de dag.

Irish Beef boeren Padraig en Eoin Moran
Volg de Ierse boer Seamus Walsh

Boeren aan zee

Ierse runderen hebben veel ruimte. Heel veel ruimte. Zo ook de runderen van boer Seamus. Die grazen heerlijk op uitgestrekte weides aan de Atlantische kust.

“We leren van elkaar. Dat is ook de drijvende kracht achter ons partnerschap.”

Een kijkje op de boerderij

Volg ook…
Volg de Ierse boerin Nichola Murtagh
Volg de Ierse boer Seamus Walsh
Het laatste nieuws van onze boeren!

Wil je op de hoogte blijven van onze boeren? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef.
Je ontvangt dan ook regelmatig de lekkerste recepten, leukste winacties en volop inspiratie van chef-koks.
Je kunt de boeren ook volgen op Facebook of Instagram met #followthefarmer.

Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?