Kookvideo’s van sterrenkoks, leerzame mini-colleges van een topslager en een kijkje op verschillende boerderijen in Ierland

KoeTube. Laat je inspireren.

Kookvideo’s van sterrenkoks, leerzame mini-colleges van een topslager en een kijkje op verschillende boerderijen in Ierland. Kortom, alle geheimen van Iers rundvlees worden onthuld.

Mini-colleges van de slager

Biefstuk, entrecote, stoofvlees… Wat zit waar bij de koe? Topslager Jos Groothedde legt op KoeTube in 6 mini-colleges alles uit over Iers rundvlees. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen gewone biefstuk en kogelbiefstuk? Waarom is ossenhaas zo mals? En hoe ontstaat dat perfecte vetrandje bij ribeye? Interessante vragen met nog interessantere antwoorden. Kijken dus!

Bekijk alle video's

Iers rundvlees in de pan

Chef-koks Gerrit Greveling en Andrès Delpeut leggen op KoeTube uit wat de lekkerste manier is om een entrecote, biefstuk, stoofvlees, ribeye, ossenhaas en rosbief te bereiden. Wat moet je vooral wel doen en wat vooral niet.

Bekijk alle video's

Op de boerderij

In Ierland zijn de meeste boerenbedrijven familiebedrijven. Ze zijn kleinschalig en worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Daarbij is het grote geheim: om de beste kwaliteit te bereiken heb je aandacht en passie voor vak en dier nodig. Wij gingen bij zes boeren langs.

Bekijk alle video's

Iers rundvlees op de BBQ

Chef-kok Alain Alders van sterrenrestaurant ‘De Vrienden van Jacob’ legt uit hoe je een perfecte biefstuk, hamburger, entrecote en ribeye op de barbecue bereidt. En laat zien wat de lekkerste rubs zijn voor nog meer smaak.

Bekijk alle video's