Ingrediënten
RUNDVLEES
- 500 g entrecote, overtollig vet eraf gesneden
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el chilipasta (sambal oelek), bij voorkeur zonder toegevoegde suiker
DIPSAUS
- 2 el suiker
- 4 el verse limoensap
- 2 el Thaise vissaus
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 kleine hete chilipepers, fijngesneden
OM TE SERVEREN
- Rijstvermicelli (ongeveer 118 g)
- ½ tl zout
- 16 vellen rijstpapier (elk 22cm doorsnee)
- 4 verse Chinese bieslook, in stukken van 10cm gesneden
- Kleine hand verse muntblaadjes
- Kleine hand verse korianderblaadjes
- 1 grote wortel, geraspt
- 1 kleine komkommer, dungesneden, zoals luciferhoutjes
- 1 salade Romaine, stronk eraf en in reepjes gesneden
- 100 g geroosterde, gezouten pinda’s, vel eraf en grof gehakt
WAAROM IERS RUNDVLEES?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.