• Recept voor:
    10 personen
  • Bereiding:
    40 min.
  • Soort gerecht:
    Voorgerecht, BBQ

Thaise spiesjes met Iers rundvlees

Ingrediënten

  • 2 Ierse entrecotes van 3 cm dik
  • 1 el Thaise rode curry-pasta
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 2 el rijstolie
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 2 takjes verse koriander, fijngehakt
  • 12 tapas-spiesjes

.

Bereidingswijze

  1. Snijd de Ierse entrecotes in blokjes. Meng in een diep bord ¾ eetlepel curry-pasta met 1 eetlepel limoensap en de rijstolie en schep het vlees erdoor. Laat het vlees zo 15 minuten marineren.
  2. Pureer de mango met twee eetlepels limoensap en één theelepel curry-pasta tot een gladde saus. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  3. Rijg steeds drie blokjes vlees aan een spiesje. Rooster de spiesjes in een grillpan op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin.
  4. Zet de mango-dip in een schaaltje op een platte schaal en leg de spiesjes eromheen. Strooi de limoenrasp en koriander over de spiesjes.

Wijntip: Een Australische Shiraz heeft het volle en sappige van rijpe pruimen, het frisse van rode bessen en het zwoele van zoete specerijen. Perfect voor bij de exotische smaak van de pikante spiesjes.

Meer inspiratie

Waarom Iers rundvlees?

  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?