• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    20 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Lunch

Mini hamburgers met champignons en gesmolten Zwitserse kaas

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt (van goede kwaliteit)
  • 4 el gehakte verse bladpeterselie
  • 1 el Dijonmosterd
  • 4 plakken Gruyère of Emmentaler kaas
  • 25 g baby spinazieblaadjes
  • 4 kleine hamburgerbroodjes

    Knoflook champignons

  • 1 el olijfolie
  • Klont boter
  • 2 tenen knoflook, dungesneden
  • 250 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • Een snuf cayennepeper
  • 2 tl gehakte verse bladpeterselie

    Dragon mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 2 tl Dijonmosterd
  • Chips en augurken om bij te serveren

Bereidingswijze

  1. Meng het rundergehakt, de peterselie, mosterd, peper en zout en maak van dit mengsel 4 mini hamburgers van gelijke grootte.
  2. Verhit een braad- of grillpan tot deze heel heet is. Doe de mini hamburgers in de braad- of grillpan en bak ze 3 minuten zonder ze om te draaien.
  3. In de tussentijd, bereid je de knoflook champignons. Verhit een aparte braadpan en bak de knoflook 30 seconden in de olie en boter. Voeg de champignons, de cayennepeper en een beetje zout toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht en mooi bruin zijn. Strooi de peterselie erover en schep het goed door het mengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Draai de mini hamburgers om en leg op elk een plak Zwitserse kaas. Braad de burgers nog een aantal minuten tot ze mooi bruin zijn, maar nog steeds lekker sappig in het midden en tot de kaas zacht begint te worden.
  5. Verwarm de grill voor en rooster de gesneden bolletjes lichtjes. Meng de mayonaise, mosterd en dragon door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe. Smeer dit over de geroosterde bolletjes en doe daar dan wat spinazie op. Leg daar de slider met Zwitserse kaas op en schep de knoflookchampignons erover. Leg de bovenkant van de bolletjes tegen de broodjes en doe daar wat chips en augurken bij.

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?