Ingrediënten:
-
- 4 flat iron steaks of steaks van het schouderstuk à 225-280 g
- 4 hete chilipepers, zaadlijsten verwijderd en gesneden
- 2 el gemalen allspice
- ½ tl gemalen kaneel
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 1½ tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 6 bosuien, schoongemaakt en grofgesneden
- 4 knoflooktenen, in plakjes gesneden
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
PITTIGE ANANAS SALSA
- 1 rijpe ananas
- 1 el basterdsuiker
- ½ grote rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 2 tl versgeraspte gember
- Fijn geraspte schil en sap van 1 limoen (als het kan ongewassen)
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 1 el verse munt, gehakt
- 1 el verse koriander, gehakt
- Gegrilde geglazuurde honing-mosterd nieuwe baby aardappels op spiesen, om bij te serveren
WAAROM BBQ’EN MET IERS RUNDVLEES?
Een steak van Iers rundvlees is een cadeautje op de barbecue. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar lekker buiten. Door alle beweging wordt het vet mooi door het vlees verdeeld. Dit wordt ook wel marmering genoemd. Vet klinkt niet heel lekker, maar juist in het vet zit de smaak. Op de barbecue smelt het vet in het vlees. Zo grill je heel makkelijk een heerlijke malse steak vol smaak.