Italiaanse Ierse rosbieflapjes met verse pasta

4 personen
150 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g Ierse rosbieflapjes
  • 1 el fijngesneden Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, salie, tijm en dergelijke)
  • 5 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
  • 2 pomodoro tomaten, zonder vel in blokjes
  • 300 g verse spaghetti
  • 50 g extra vergine olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Ingrediënten:

  • 500 g Ierse rosbieflapjes
  • 1 el fijngesneden Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, salie, tijm en dergelijke)
  • 5 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
  • 2 pomodoro tomaten, zonder vel in blokjes
  • 300 g verse spaghetti
  • 50 g extra vergine olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingswijze:

  1. Meng de Italiaanse kruiden met 4 eetlepels olijfolie en leg de Ierse rosbieflapjes hier minimaal 2 uur in om te marineren. Laat ze uit de koelkast staan zodat ze op kamertemperatuur zijn voor het grillen.
  2. Verhit de resterende olijfolie en bak hierin de sjalot en knoflook. Schep de lente-ui en tomatenblokjes erdoor.
  3. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar, giet hem af en schud hem door de groente. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit de grillpan goed heet, haal de rosbieflapjes uit de marinade en bestrooi ze met peper en zout. Gril de rosbieflapjes aan beide kanten 2 minuten.
  5. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er een rosbieflapje naast. Besprenkel het geheel met extra vergine olijfolie en bestrooi de spaghetti met parmezaanse kaas.

Bereidingswijze:

  1. Meng de Italiaanse kruiden met 4 eetlepels olijfolie en leg de Ierse rosbieflapjes hier minimaal 2 uur in om te marineren. Laat ze uit de koelkast staan zodat ze op kamertemperatuur zijn voor het grillen.
  2. Verhit de resterende olijfolie en bak hierin de sjalot en knoflook. Schep de lente-ui en tomatenblokjes erdoor.
  3. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar, giet hem af en schud hem door de groente. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit de grillpan goed heet, haal de rosbieflapjes uit de marinade en bestrooi ze met peper en zout. Gril de rosbieflapjes aan beide kanten 2 minuten.
  5. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er een rosbieflapje naast. Besprenkel het geheel met extra vergine olijfolie en bestrooi de spaghetti met parmezaanse kaas.