Gekruide rosbieflapjes met spaghetti

4 personen
150 minuten
Gekruide rosbieflapjes met spaghetti

Ingrediënten:

  • 500 g Ierse rosbieflapjes
  • 1 el fijngesneden Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, salie, tijm en dergelijke)
  • 5 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
  • 2 pomodoro tomaten, zonder vel in blokjes
  • 300 g verse spaghetti
  • 50 g extra vergine olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Ingrediënten:

  • 500 g Ierse rosbieflapjes
  • 1 el fijngesneden Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, salie, tijm en dergelijke)
  • 5 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
  • 2 pomodoro tomaten, zonder vel in blokjes
  • 300 g verse spaghetti
  • 50 g extra vergine olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

For English recipes go to Bord Bia.ie

Bereidingswijze:

  1. Meng de Italiaanse kruiden met 4 eetlepels olijfolie en leg de Ierse rosbieflapjes hier minimaal 2 uur in om te marineren. Laat ze uit de koelkast staan zodat ze op kamertemperatuur zijn voor het grillen.
  2. Verhit de resterende olijfolie en bak hierin de sjalot en knoflook. Schep de lente-ui en tomatenblokjes erdoor.
  3. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar, giet hem af en schud hem door de groente. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit de grillpan goed heet, haal de rosbieflapjes uit de marinade en bestrooi ze met peper en zout. Gril de rosbieflapjes aan beide kanten 2 minuten.
  5. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er een rosbieflapje naast. Besprenkel het geheel met extra vergine olijfolie en bestrooi de spaghetti met parmezaanse kaas.

Bereidingswijze:

  1. Meng de Italiaanse kruiden met 4 eetlepels olijfolie en leg de Ierse rosbieflapjes hier minimaal 2 uur in om te marineren. Laat ze uit de koelkast staan zodat ze op kamertemperatuur zijn voor het grillen.
  2. Verhit de resterende olijfolie en bak hierin de sjalot en knoflook. Schep de lente-ui en tomatenblokjes erdoor.
  3. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar, giet hem af en schud hem door de groente. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit de grillpan goed heet, haal de rosbieflapjes uit de marinade en bestrooi ze met peper en zout. Gril de rosbieflapjes aan beide kanten 2 minuten.
  5. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er een rosbieflapje naast. Besprenkel het geheel met extra vergine olijfolie en bestrooi de spaghetti met parmezaanse kaas.