Italiaanse cacciatore stoof met Iers rundvlees

4 personen
150 minuten

Ingrediënten:

    • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
    • 3 el olijfolie
    • 3 rode uien, in parten
    • 1 teen knoflook, gehalveerd
    • 3 takjes verse tijm
    • 1 laurierblaadje
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 200 ml lichte, rode wijn
    • 4 pruimtomaten
    • 1 grote courgette
    • 2 takjes verse basilicum
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • ovenbestendige stoofpan
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

    • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
    • 3 el olijfolie
    • 3 rode uien, in parten
    • 1 teen knoflook, gehalveerd
    • 3 takjes verse tijm
    • 1 laurierblaadje
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 200 ml lichte, rode wijn
    • 4 pruimtomaten
    • 1 grote courgette
    • 2 takjes verse basilicum
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • ovenbestendige stoofpan
WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES?
Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Snijd het vlees in stukjes van circa 1 1⁄2 cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olie in de pan, doe de uien erbij en roerbak 3 minuten. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de gehalveerde teen knoflook, de tijm, de tomatenblokjes, wijn en 200 ml water. Breng aan de kook. Zet de pan als de stoof aan de kook is afgedekt in de oven. Stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra heet water toe.
  4. Snij na bijna 2 uur de pruimtomaten in parten. Halveer de courgette in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakken. Voeg ze de laatste 10 minuten toe aan de stoof, zorg dat de courgette nog een beetje een bite houdt. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi voor serveren met basilicumblaadjes.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Snijd het vlees in stukjes van circa 1 1⁄2 cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olie in de pan, doe de uien erbij en roerbak 3 minuten. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de gehalveerde teen knoflook, de tijm, de tomatenblokjes, wijn en 200 ml water. Breng aan de kook. Zet de pan als de stoof aan de kook is afgedekt in de oven. Stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra heet water toe.
  4. Snij na bijna 2 uur de pruimtomaten in parten. Halveer de courgette in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakken. Voeg ze de laatste 10 minuten toe aan de stoof, zorg dat de courgette nog een beetje een bite houdt. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi voor serveren met basilicumblaadjes.