• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    260 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Stoven

Irish Stew van Chef-kok Andrès Delpeut

Ingrediënten

  • 1 kg Ierse runderiblappen
  • roomboter
  • 4 sjalotten
  • ½ winterpeen
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 blik Guinness (50 cl)
  • 1 – 1,5 liter runderbouillon
  • 3 laurier blaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 5 jeneverbessen
  • 4 kaneelstokjes
  • 150 gram kruidkoek
  • 2 eetlepels Rinse appelstroop
  • peper & zout

Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is het geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot. Iers rundvlees is namelijk heerlijk mals. Door het milde klimaat leven Ierse runderen het grootste deel van het jaar buiten, lekker gras te grazen. De combinatie van gras en volop beweging zorgt voor de volle intense smaak. Perfect voor de stoofpot.

Bereidingswijze

  1. Snijd de riblappen in blokjes en bak deze in roomboter aan.
  2. Voeg de sjalotten, wortel, tijm en rozemarijn toe en laat deze mee aan zweten. Blus het af met Guinness en de bouillon.
  3. Voeg nu de overige kruiden toe (laurier, kruidnagel, jeneverbes, kaneel) en laat het op een heel laag pitje zachtjes pruttelen. Het mag niet koken!
  4. Kijk hoeveel tijd je hebt. Hoe langer je het gerecht kunt laten pruttelen hoe lekkerder het zal zijn. Voeg na een tijdje de blokjes kruidkoek en appelstroop toe.

Tip: haal voor het serveren het vlees uit de pan en kook het vocht in. Voeg daarna het vlees weer toe aan de geconcentreerde saus en serveer.

Meer over Andrès Delpeut

Klik hier voor meer informatie over Andrès Delpeut

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?