• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    40 min.
  • Soort gerecht:
    Voorgerecht, Lunch

Ierse rundercarpaccio met tomaten in het zuur, pesto van rozemarijn en ansjovis

Ingrediënten

  • 400 g Ierse ossenhaas of kogelbiefstuk of laat carpaccio snijden door de slager

    Voor de pesto

  • 1 bosje rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 1 snee in melk geweekt wit casinobrood
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 dl olijfolie
  • 1 tl wijnazijn

    Voor de salade van zure tomaten

  • 24 cherrytomaten
  • 25 cl witte azijn
  • 25 cl droge witte wijn
  • 100 g ontpitte kleine zwarte olijven
  • 50 g geschaafde Parmezaanse kaas
  • 100 g rucola
.

Bereidingswijze

  1. Snijd het vooraf diepgevroren vlees in heel dunne plakken. Leg de plakken voorzichtig op 4 grote platte borden (ongeveer 15 plakjes per bord). Houd de borden koel.
  2. Voor de pesto blancheer de knoflooktenen en laat ze afkoelen. Meng ze vervolgens met de rozemarijn, peterselie, ansjovis, snee brood en de olijfolie. Voeg tenslotte de wijnazijn toe. Maal het met een staafmixer of keukenmachine fijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper en houd het geheel koel.
  3. Tomatensalade: verhit de azijn samen met de witte wijn. Verwijder het kroontje van de tomaten en dompel ze ongeveer 30 seconden onder. Laat de tomaten afkoelen en meng ze met de zwarte olijven en de rucola. Breng op smaak met de pesto, olijfolie en fijn zout.

Besmeer de plakjes vlees rijkelijk met de pesto. Leg de tomatensalade met Parmezaanschaafsel in het midden.

Meer inspiratie

Waarom Iers rundvlees?

  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?