• Recept voor:
    6 personen
  • Bereiding:
    45 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht

Ierse rosbief gevuld met gremolata

Ingrediënten

  • 1 kilo, stuk rosbief
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 30 g platte peterselie, fijngehakt
  • Rasp van 1 grote citroen
  • 3 el olijfolie met citroenaroma
  • 125 g kerstomaatjes
  • Rolladetouw

.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg de rosbief op een plank met de korte kant naar voren. Snijd het vlees in de lengte op tot op 2 cm van de rand in. Klap het vlees open en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Meng voor de gremolata in een kom de knoflook met peterselie, citroenrasp, zout, peper naar smaak en 1 eetlepel citroenolie. Strijk de gremolata over het vlees uit en leg de kerstomaatjes erop.
  3. Klap de rosbief weer dicht en bind het vlees elke 2 cm op met rolladetouw. Wrijf de buitenkant van het vlees in met zout, peper en citroenolie.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rosbief in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak het vlees in ca. 20 min. in de oven.

Wijntip: Peterselie en citroen geven de rosbief een fris, zomers accent. Daarbij doet een volle rosé met body het goed.

Meer inspiratie

Waarom Iers rundvlees?

  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?