• Recept voor:
    2 personen
  • Bereiding:
    50 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Van de chef

Ierse ribeye met aardappel-peterselie puree en bospeen

Ingrediënten

  • 2 stuks Ierse runder ribeye van 175 gram
  • 10 stuks bospeen
  • 3 aardappelen
  • Scheutje melk
  • Roomboter voor de aardappelpuree
  • 1 bos krulpeterselie

Waarom Iers rundvlees?
Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse koeien lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgt voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze

  1. Pluk de peterselie en blancheer in water met zout. Spoel goed koud en knijp de peterselie hierna goed uit.
  2. Maak van de aardappel samen met de melk en boter een zachte puree en meng hier de peterselie puree door heen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Rooster de bospeen met wat olijfolie en zeezout in ongeveer 35 minuten gaar op 200 graden.
  4. Grill de ribeye tot de gewenste gaarheid, zout en peper het vlees en laat even rusten. Trancheer het vlees in plakken en dresseer het hierna op een bord met de peterselie aardappelpuree en de geroosterde bospeen.

Meer weten over Erik de Boer? Klik hier!

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?