• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    20 min.
  • Soort gerecht:
    Voorgerecht

Ierse carpaccio rolletjes met paprika

Ingrediënten

  • 8 plakken carpaccio van Ierse ossenhaas (ca.200 g)
  • 150 g Ierse Carrigaline kaas of jong belegen Goudse kaas
  • ½ rode paprika
  • 50 g waterkers

.

Bereidingswijze

  1. Snijd de kaas in 8 repen van ongeveer 10 cm lang en 1 cm dik. Snijd de paprika in de lengte in flinterdunne reepjes.
  2. Spreid de plakken Ierse carpaccio uit op het werkvlak. Leg op elke plak 2-3 takjes waterkers en leg daarop een reep kaas en enkele reepjes paprika.
  3. Rol de plak Ierse carpaccio stevig rond de paprika, kaas en waterkers vulling en leg op elk bordje 2 carpaccio-rolletjes.

Serveertip: Deze carpaccio-rolletjes zijn ook leuk als amuse. Snijd de rolletjes dan doormidden en zet op kleine bordjes steeds twee rolletjes rechtop, zodat de paprikasprietjes en kaas eruit steken.

Meer inspiratie

Waarom Iers rundvlees?

  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?