• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    40 min.
  • Soort gerecht:
    Voorgerecht, Lunch

Ierse carpaccio met pastinaak

Ingrediënten

  • 400 g Ierse ossenhaas of kogelbiefstuk of laat carpaccio snijden door de slager
  • 400 g pastinaak of aardappelen of selderie
  • 1 middelgrote courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl extra virgin olijfolie
  • Enkele gele en rode cherrytomaten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 bosje platte peterselie

.

Bereidingswijze

  1. Snijd het vooraf diepgevroren vlees in heel dunne plakken. Leg de plakken voorzichtig op 4 grote platte borden (ongeveer 15 plakjes per bord). Houd de borden koel.
  2. Snijd de courgette in even lange reepjes en verwijder de zaadjes. Hak de knoflook en de basilicum fijn.
  3. Schil de pastinaak, selderie of aardappelen en snijd de groente in dobbelsteentjes. Bak de dobbelsteentjes in de boter en breng op smaak met zout en peper. Voeg de courgette, de gehalveerde tomaten, knoflook en fijngesneden peterselie bij de groente.
  4. Strooi wat zout en peper op het vlees. Maak een schaal op met de groenten en de carpaccio. Voeg de geschaafde Parmezaanse kaas en wat olijfolie toe, en smullen maar!

Meer inspiratie

Waarom Iers rundvlees?

  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?