• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    30 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Lunch, BBQ

Ierse beefburgers met zoetzure aubergine

Ingrediënten

    Burger

  • 450 g mager Iers rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd, gefruit in een beetje olie
  • 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el basilicum, fijngehakt

    Zoetzure auberginesaus

  • 2 el olie
  • 2-3 sjalotten/1 ui, gesnipperd
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 rode paprika, ontpit en in blokjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el citroensap
  • 125 ml tomatensap
  • 1 tl suiker
  • Handvol basilicum, fijngehakt

.

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediƫnten voor de burger en vorm 4 burgers. Leg ze op de barbecue of grill ze tot ze helemaal gaar zijn (8-10 minuten).
  2. Voor de zoetzure auberginesaus verwarm de olie en fruit de sjalotten, aubergine en paprika tot ze net zacht zijn. Voeg de sojasaus, balsamico azijn, citroensap, tomatensap, suiker en basilicum toe. Laat 4-5 minuten sudderen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de burgers met de saus en rijst of gebakken aardappelen.

Meer inspiratie

Waarom Iers rundvlees?

  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?