• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    180 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Van de chef, BBQ, Stoven

Gelakte Ierse kalfswang met Guinness teriyaki saus en bosui salade

Ingrediënten

  • 500 g Ierse kalfswang
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 bosuitjes
  • 100 ml Kikkoman sojasaus
  • 1 blik Guinness (500 ml)
  • 2 el boter
  • 500 ml kalfsfond

    Verder nodig

  • BBQ

Waarom stoven met Iers rundvlees?
Stoofvlees van Ierse runderen is het geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot. Iers rundvlees is namelijk heerlijk mals. Door het milde klimaat leven Ierse runderen het grootste deel van het jaar buiten, lekker gras te grazen. De combinatie van gras en volop beweging zorgt voor de volle intense smaak. Perfect voor de stoofpot.

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortel in plakken en snipper de ui grof. Snijd 1 teen knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de wortel, ui en knoflook op hoog vuur 4 min. aan. Neem uit de pan en voeg de rest van de boter toe en bak de kalfswang rondom in 5 min. bruin. Doe de wortel en ui weer in de pan bij het vlees, schenk de kalfsfond erbij en breng aan de kook. Laat het vlees vervolgens op laag vuur afgedekt in ca. 3 uur gaar stoven.
  2. Kook de Guinness op laag vuur in tot 1/3 en voeg de sojasaus toe. Snijd de rest van de knoflook in flinterdunne plakjes en voeg toe.
  3. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de peper en de bosui in lange dunne reepjes (julienne).
  4. Ontsteek tijdig de BBQ. Rooster de kalfswang kort op de BBQ en bestrijk royaal met het Guinnessmengsel. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over vier warme borden en verdeel de bosui er speels over.

Meer weten over Andres Delpeut? Klik hier!

Meer inspiratie
Waarom Iers rundvlees?
  • Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?