Volg de Ierse boer Seamus Walsh

#followthefarmer

Seamus Walsh

Boer Seamus Walsh is al boer sinds 1985. Het boeren is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader en voorvaderen waren ook boer. Het unieke aan de boerderij van Seamus is dat de koeien heerlijk uitwaaien aan de Atlantische oceaan.

maart 2020
Ierland

Een zee aan ruimte.

Mijn koeien leven hier op een bijzonder plekje in Ierland. De weide is aan drie kanten omgeven door water: Sligo Bay, Donegal Bay en de Atlantische Oceaan. Als het eb is lopen de koeien richting de zee en eten daar zeewier.

februari 2020
Volg de Ierse boer Seamus Walsh

Koeien op stal.

De koeien staan hier 8 à 9 maanden per jaar buiten. Het is nu februari en alle koeien staan inmiddels binnen. Dit heeft meerdere redenen: ter bescherming van de grond, vanwege het (koude) weer en om te kalven. In maart gaan de meeste koeien weer naar buiten.

januari 2020
Volg de Ierse boer Seamus Walsh

Het hele jaar grasgevoerd.

Hooi is gedroogd gras. In de zomer sla ik dit op in grote balen. Gedurende de winterperiode gebruik ik dit als voeding voor mijn koeien aangevuld met kuilgras. Zo blijft het dieet voor 95% bestaan uit gras.

januari 2020
Volg de Ierse boer Seamus Walsh

Het regent zonnestralen.

Vandaag vallen er voor de verandering geen druppels, maar zonnestralen uit de hemel. In combinatie met een lekker briesje is het hier in Sligo heerlijk toeven voor mijn koeien.

Volg de Ierse boer Seamus Walsh

Boeren aan zee

Ierse runderen hebben veel ruimte. Heel veel ruimte. Zo ook de runderen van boer Seamus. Die grazen heerlijk op uitgestrekte weides aan de Atlantische kust.

“De koeien aan zee staan zo’n 9 maanden buiten.”

Een kijkje op de boerderij

Volg ook…
Volg de Ierse boerin Nichola Murtagh
Volg de Ierse boeren Padraig en Eoin Moran
Het laatste nieuws van onze boeren!

Wil je op de hoogte blijven van onze boeren? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef.
Je ontvangt dan ook regelmatig de lekkerste recepten, leukste winacties en volop inspiratie van chef-koks.
Je kunt de boeren ook volgen op Facebook of Instagram met #followthefarmer.

Waarom Iers rundvlees?
  • De combinatie van veel beweging en een dieet wat voor 90% uit gras bestaat, zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt Iers rundvlees een volle intense smaak.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?