Volg de Ierse boerin Nichola Murtagh

#followthefarmer

Nichola Murtagh

Nichola weet het al van jongs af aan: ze wil later boerin worden. Haar dromen komen al vroeg uit, want op haar 20ste had ze al haar eigen boerderij.

maart 2020
Volg de Ierse boerin Nichola Murtagh

Generatie op generatie op generatie op…

Het boeren is mij met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan heb ik van alles geleerd op de boerderij van mijn vader. Het leuke is: voor mijn vader geldt precies hetzelfde. Die heeft alles weer geleerd van mijn opa. En de volgende generatie leert het misschien wel van mij.

maart 2020
Volg de Ierse boerin Nichola Murtagh

Weer of geen weer.

Een typische werkdag in Ierland. Regen, regen, regen. Voor mij wat minder, maar mijn koeien vinden het allemaal prima. Overigens regent het hier niet altijd, hoor. Het weer kan hier heel snel omslaan. Misschien dat over een kwartiertje de zon weer volop schijnt! Ik hoop het!

januari 2020
Volg de Ierse boerin Nichola Murtagh

Nog even in de regen.

Veel van mijn koeien staan inmiddels binnen. Dit kleine groepje gaat volgende week ook naar binnen. Zoals je ziet is de weide wat aangetast. Als de koeien straks binnen staan kan de grond zich weer herstellen. Dat is belangrijk, want zo groeit er komend jaar op deze stukken ook weer heerlijk sappig gras.

Volg de Ierse boer Seamus Walsh

Boeren aan zee

Ierse runderen hebben veel ruimte. Heel veel ruimte. Zo ook de runderen van boer Seamus. Die grazen heerlijk op uitgestrekte weides aan de Atlantische kust.

“Als boerin onder de 30 jaar word je soms raar aangekeken, maar daar ben ik nu wel aan gewend.”

Een kijkje op de boerderij

Volg ook…
Volg de Ierse boer Seamus Walsh
Volg de Ierse boeren Padraig en Eoin Moran
Het laatste nieuws van onze boeren!

Wil je op de hoogte blijven van onze boeren? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Irish Beef.
Je ontvangt dan ook regelmatig de lekkerste recepten, leukste winacties en volop inspiratie van chef-koks.
Je kunt de boeren ook volgen op Facebook of Instagram met #followthefarmer.

Waarom Iers rundvlees?
  • De combinatie van veel beweging en een dieet wat voor 90% uit gras bestaat, zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt Iers rundvlees een volle intense smaak.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

  • In Ierland zijn de meeste boerderijen kleinschalige familiebedrijven. Ze worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Aandacht en passie voor vak en dier staan centraal.

Waar is Iers rundvlees te koop?