Elke dag vind je hier een heerlijk gerecht. Honest, niet te moeilijk… het water loopt je in de mond!

Wat eten we vandaag?

Knapperige runderschnitzel met selderijsalade

Een snelle manier om het vlees mals te maken en het nog sappiger te krijgen is de schnitzels in karnemelk te leggen. Als je tijd hebt, kan je ze een nacht in de karnemelk laten, maar 15 minuten op kamertemperatuur maakt ook al een groot verschil.

Hoofdgerecht

4 personen

Bereidingstijd: 45 minuten 

Ingrediënten:

  • 4 entrecotes à 150 g
  • 300 ml karnemelk
  • 2 tl zout
  • 50 g boter, wat extra voor het invetten
  • bloem
  • 100 g verse witte broodkruim
  • 40 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 grote plakken geroosterd zuurdesem brood, voor erbij
  • geknipte verse bieslook, om te garneren

SELDERIJSALADE

  • 1 kleine knolselderij
  • 4 el grof gehakte verse bladpeterselie
  • 2 el geknipte verse bieslook
  • 2 el karnemelk
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1 tl ciderazijn
  • 120 ml mayonaise
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • tomaten & chili relish, voor erbij

 

Bereidingswijze:

Haal het vet van de steaks en leg ze op een hakblok, doe er een stuk bakpapier op en maak ze dan snel plat tot ongeveer 1,5 cm dikte met behulp van een vleeshamer of een deegroller. Doe de karnemelk en het zout in een kom en leg hier de steaks in. Zet ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur weg om het vlees mals te laten worden door de karnemelk.

In de tussentijd maak je de selderijsalade. Schil de knolselderij en gebruik een mandoline/schaaf om het julienne te snijden. Roer de peterselie, bieslook, karnemelk, ahornsiroop, mosterd en de azijn door de mayonaise en schep er dan de knolselderij door. Bestrooi met zout en peper.

Strooi de bloem op een bord en de geklopte eieren in een ondiepe schaal. Doe de broodkruim en de Parmezaanse kaas in een ondiepe schaal en bestrooi met peper en zout, roer het dan heel goed door elkaar. Haal de steaks uit de karnemelk marinade, en schud zachtjes de marinade eraf. Haal ze licht door de bloem en doop ze dan in de geklopte eieren. Als laatste haal je ze door het broodkruim mengsel.

Verwarm wat olijfolie in een grote braadpan en braad de schnitzels boven een hoog vuur om ze aan beide kanten te schroeien, zet dan het vuur op medium en bak ze nog 2-4 minuten, afhankelijk van hoe doorbakken je de steaks wil hebben.

Doe de selderijsalade op een plak geroosterd zuurdesem brood op warme borden. Leg daar de knapperige runderschnitzel op.