Elke dag vind je hier een heerlijk gerecht. Honest, niet te moeilijk… het water loopt je in de mond!

Wat eten we vandaag?

Italiaanse cacciatore stoof met Iers rundvlees

Hoofdgerecht

4-6 personen

Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur stoven (oven)

Ingrediënten:

  • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 3 el olijfolie
  • 3 rode uien, in parten
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 ml lichte, rode wijn
  • 4 pruimtomaten
  • 1 grote courgette
  • 2 takje verse basilicum
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • ovenbestendige stoofpan

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Snijd het vlees in stukjes van circa 1½ cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  • Verhit de rest van olie in de pan, doe de uien erbij en roerbak 3 minuten. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de gehalveerde teen knoflook, de tijm, de tomatenblokjes, wijn en 200 ml water. Breng aan de kook. Zet de pan als de stoof aan de kook is afgedekt in de oven. Stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra heet water toe.
  • Snij na bijna 2 uur de pruimtomaten in parten. Halveer de courgette in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakken. Voeg ze de laatste 10 minuten toe aan de stoof, zorg dat de courgette nog een beetje een bite houdt. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi voor serveren met basilicumblaadjes.

TIP: Serveer de stoof met gebakken gnocchi, knapperig brood of pasta naar keuze.

TIP: Heb je geen oven of een goede pan die in de oven past, je kunt uiteraard dit gerecht ook op het fornuis maken. Zet de pan op de kleinste pit, eventueel met een vlamverdeler ertussen en stoof het vlees in circa 2 uur gaar.