Stickey beef en gebakken pinda udon noedels

4 personen
30 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g rundvlees, in stukjes om te roerbakken
  • 300 g gedroogde Udon noedels (of 500 g verse)
  • Zonnebloemolie, voor het bakken
  • 4 sjalotten, zeer fijngesneden
  • 2 grote rode chilipepers, zaadlijsten verwijderd en dungesneden
  • 2 tl sesamolie
  • 200 g verse taugé
  • Handjevol verse korianderblaadjes
  • 200 g gezouten geroosterde pinda’s
  • 2 knoflooktenen, gepeld
  • Stuk gember van 2.5 cm, geschild en grof gehakt
  • Pakje kokoscrème à 250 g
  • Ongeveer 1 el sojasaus
  • Ongeveer 1 tl pikante chilisaus
  • Schijfjes limoen, om te serveren

Pindasaus

  • 200 g gezouten geroosterde pinda’s
  • 2 knoflooktenen, gepeld
  • Stuk gember van 2.5 cm, geschild en grof gehakt
  • Pakje kokoscrème à 250 g
  • Ongeveer 1 el sojasaus
  • Ongeveer 1 tl pikante chilisaus
  • Schijfjes limoen, om te serveren

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES? 

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk! 

Ingrediënten:

  • 300 g rundvlees, in stukjes om te roerbakken
  • 300 g gedroogde Udon noedels (of 500 g verse)
  • Zonnebloemolie, voor het bakken
  • 4 sjalotten, zeer fijngesneden
  • 2 grote rode chilipepers, zaadlijsten verwijderd en dungesneden
  • 2 tl sesamolie
  • 200 g verse taugé
  • Handjevol verse korianderblaadjes
  • 200 g gezouten geroosterde pinda’s
  • 2 knoflooktenen, gepeld
  • Stuk gember van 2.5 cm, geschild en grof gehakt
  • Pakje kokoscrème à 250 g
  • Ongeveer 1 el sojasaus
  • Ongeveer 1 tl pikante chilisaus
  • Schijfjes limoen, om te serveren

Pindasaus

  • 200 g gezouten geroosterde pinda’s
  • 2 knoflooktenen, gepeld
  • Stuk gember van 2.5 cm, geschild en grof gehakt
  • Pakje kokoscrème à 250 g
  • Ongeveer 1 el sojasaus
  • Ongeveer 1 tl pikante chilisaus
  • Schijfjes limoen, om te serveren

WAAROM STOVEN MET IERS RUNDVLEES? 

Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk! 

Bereidingswijze:

  1. Doe de noedels in een grote pan met kokend water. Breng terug aan de kook en laat zachtjes 1 minuut koken, tot het gaar is, dan goed afgieten. Laat het afkoelen onder koud stromend water.
  2. Bereid dan de saus. Doe de pinda’s, knoflook en gember in een keukenmachine en laat draaien tot het geheel fijngehakt is. Doe het in een schaal en roer er de kokoscrème door, voeg dan de soja- en chilisaus naar smaak toe.
  3. Verhit 1 cm zonnebloemolie in een wok. Zodra de olie heel heet is, voeg je de sjalotten en de chilipepers toe en bak je ze 3 tot 4 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Giet het grootste gedeelte van de olie uit de wok, laat maar een dun laagje achter, schenk dan de sesamolie erin en roerbak het rundvlees een paar minuten totdat het dicht geschroeid is. Leg het op een bord en zet apart tot je het nodig hebt.
  5. Doe nog een beetje zonnebloemolie in de wok, voeg de noedels toe en bak nog 1 of 2 minuten. Roer de pindasaus erdoor met 200-300 ml water en maak een dikke, glanzende saus, kook nog 3 tot 4 minuten tot het gloeiendheet is.
  6. Voeg de taugé en de koriander toe en roer erdoor. Verdeel over de borden en strooi het knapperige sjalottenmengsel erover. Serveer met de schijfjes limoen, deze kunnen er boven uitgeknepen worden.

Bereidingswijze:

  1. Doe de noedels in een grote pan met kokend water. Breng terug aan de kook en laat zachtjes 1 minuut koken, tot het gaar is, dan goed afgieten. Laat het afkoelen onder koud stromend water.
  2. Bereid dan de saus. Doe de pinda’s, knoflook en gember in een keukenmachine en laat draaien tot het geheel fijngehakt is. Doe het in een schaal en roer er de kokoscrème door, voeg dan de soja- en chilisaus naar smaak toe.
  3. Verhit 1 cm zonnebloemolie in een wok. Zodra de olie heel heet is, voeg je de sjalotten en de chilipepers toe en bak je ze 3 tot 4 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Giet het grootste gedeelte van de olie uit de wok, laat maar een dun laagje achter, schenk dan de sesamolie erin en roerbak het rundvlees een paar minuten totdat het dicht geschroeid is. Leg het op een bord en zet apart tot je het nodig hebt.
  5. Doe nog een beetje zonnebloemolie in de wok, voeg de noedels toe en bak nog 1 of 2 minuten. Roer de pindasaus erdoor met 200-300 ml water en maak een dikke, glanzende saus, kook nog 3 tot 4 minuten tot het gloeiendheet is.
  6. Voeg de taugé en de koriander toe en roer erdoor. Verdeel over de borden en strooi het knapperige sjalottenmengsel erover. Serveer met de schijfjes limoen, deze kunnen er boven uitgeknepen worden.