• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    150 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Feestelijk, Stoven

Stoof Rossini met Iers rundvlees

Ingrediënten

  • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 1 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 4 uien, in ringen
  • 500 ml runderbouillon
  • 150 ml droge marsala
  • 100 ml slagroom
  • truffel-pasta of truffelolie naar smaak
  • 1 zwarte truffel (optioneel)
  • zout en versgemalen zwarte peper

    Verder nodig:

  • stoofpan
  • truffelschaaf

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1½ cm. Bestrooi het vlees licht met de bloem. Verhit de helft van de olijfolie en de boter in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olie en de boter in de pan, doe de uien erbij en roerbak 3 minuten. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de runderbouillon en de marsala. Breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra hete runderbouillon toe.
  3. Voeg vlak voor serveren de slagroom toe (breng de stoof niet meer aan de kook).
  4. Breng op smaak met de truffelpasta of –olie, schaaf de zwarte truffel erboven en serveer direct.

Serveertip: Lekker met polenta en haricots verts omwikkeld met Parmaham.

Meer inspiratie

Waarom Iers rundvlees?

  • Onze runderen lopen bijna het hele jaar buiten heerlijk te grazen. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?