• Recept voor:
    4 personen
  • Bereiding:
    150 min.
  • Soort gerecht:
    Hoofdgerecht, Stoven

Stoof met Iers rundvlees, witte bonen, gele paprika, spinazie en lente-ui

Ingrediënten

  • 600 g rib- of sukadelappen (Iers rundvlees), op kamertemperatuur
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 gele paprika’s
  • 2 takjes oregano
  • 1 blik witte reuzenbonen (400 g), uitgelekt
  • 400 g spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • zout en versgemalen zwarte peper

    Verder nodig:

  • stoofpan
.

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in stukjes van circa 1½ cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in de pan, doe de uien en bleekselderij erbij en roerbak 5 minuten tot de bleekselderij zacht is. Snijd 1 paprika in stukjes van 2 cm en voeg toe. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de oregano en 500 ml water. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra heet water toe.
  3. Snijd de andere paprika en de lente-uitjes in ringen. Voeg als het vlees gaar is de paprikaringen toe en stoof ze 5 min. mee. Voeg vervolgens de afgespoelde bonen toe. Doe vlak voor serveren de spinazie er in delen bij. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi met lente-uitjes.

Meer inspiratie

Waarom Iers rundvlees?

  • Onze runderen lopen bijna het hele jaar buiten heerlijk te grazen. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

  • De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak. Ideaal voor de stoofpot!

  • Iedereen heeft het tegenwoordig over het belang van duurzaamheid. Ook in Ierland. Alleen niet sinds een aantal jaar, nee al eeuwenlang. In Ierland is duurzaamheid vanzelfsprekend.

Waar is Iers rundvlees te koop?