Rauw

Rauw

Bij rauw vlees is de kwaliteit belangrijk. Het vlees moet uitermate vers zijn en lekker van smaak.
Bij rauwe consumptie is het erg belangrijk een hoog kwalitatief stuk vlees te nemen. Iers rundvlees voldoet daar bij uitstek aan.

Kwaliteit

Ierse koeien staan altijd buiten, in sappige weiden, en hebben een mooi leven gehad. Dat komt terug in de smaak. Voedselveiligheid is bij Iers rundvlees gegarandeerd. Dit komt door de kwaliteitswaarborgsystemen die de Ieren hanteren, zoals het Beef Quality Assurance Scheme (BQAS). Deze zorgt ervoor dat er in de hele keten constante topkwaliteit wordt geleverd.

Geschikte delen

In principe kan elk deel van het rund rauw gegeten worden. De zachte, malse delen met een fijne structuur zijn het meest populair. Denk aan ossenhaas, (kogel)biefstuk en in mindere mate rosbief.

Versheid

Bij rauwe consumptie is de versheid van het vlees van groot belang. Behalve aan de THT-sticker op het etiket is dit te controleren aan de kleur en geur. Ruikt het vlees muf, dan is rauwe consumptie geen goed idee – vers rundvlees heeft een vitale, wat zoete en ijzerachtige geur. De kleur moet levendig rood zijn. Als stelregel geldt uiteraard: z.s.m. na aankoop serveren!

Serveer je een carpaccio, steak tartare, ossenworst of filet American? Kies dan voor Iers rundvlees en let altijd op de versheid… dan wordt het zeker smullen!