Aardappelblini met carpaccio

1 persoon
25 minuten

Ingrediënten:

  • 12 plakken carpaccio van ossenhaas (ca.300 g)
  • 1½ el citroensap
  • 4 el fijne olijfolie
  • 1½ el verse dille, fijngehakt
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 – 125 ml melk
  • 1 groot ei
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 grote aardappel van 150 g, geschild
  • 40 g boter
  • 40 g rucola
  • 25 g pistachenootjes, gepeld en grof gehakt

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Ingrediënten:

  • 12 plakken carpaccio van ossenhaas (ca.300 g)
  • 1½ el citroensap
  • 4 el fijne olijfolie
  • 1½ el verse dille, fijngehakt
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 – 125 ml melk
  • 1 groot ei
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 grote aardappel van 150 g, geschild
  • 40 g boter
  • 40 g rucola
  • 25 g pistachenootjes, gepeld en grof gehakt

WAAROM IERS RUNDVLEES?

Steaks van Iers rundvlees zijn een cadeautje voor elk gerecht. Ierse runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten heerlijk gras te grazen. Al dat verse gras en volop lichaamsbeweging zorgen voor mals vlees met een intense vleessmaak.

Bereidingswijze:

  1. Laat de carpaccio op kamertemperatuur komen. Klop in een kom het zelfrijzend bakmeel met het ei en de melk met een garde tot een glad beslag. Voeg de kaas en wat zout en versgemalen peper toe.
  2. Rasp de aardappel op een grove rasp boven het beslag en roer het beslag direct goed door. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er met twee eetlepels 3-4 bergjes beslag in. Zorg voor voldoende ruimte tussen de aardappelblini.
  3. Bak de aardappelblini tot de bovenkant bijna droog is, keer ze met een spatel en bak ook de onderkant goudbruin. Bak in het totaal 12 aardappelblini.
  4. Klop in een kommetje het citroensap met de olijfolie, dille en wat zout en peper tot een dressing.
  5. Leg de aardappelblini op kleine bordjes en leg er enkele blaadjes rucola op. Drapeer op elke aardappelblini losjes een plak carpaccio. Druppel er wat dressing over het vlees en strooi er pistachenootjes over.

Bereidingswijze:

  1. Laat de carpaccio op kamertemperatuur komen. Klop in een kom het zelfrijzend bakmeel met het ei en de melk met een garde tot een glad beslag. Voeg de kaas en wat zout en versgemalen peper toe.
  2. Rasp de aardappel op een grove rasp boven het beslag en roer het beslag direct goed door. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er met twee eetlepels 3-4 bergjes beslag in. Zorg voor voldoende ruimte tussen de aardappelblini.
  3. Bak de aardappelblini tot de bovenkant bijna droog is, keer ze met een spatel en bak ook de onderkant goudbruin. Bak in het totaal 12 aardappelblini.
  4. Klop in een kommetje het citroensap met de olijfolie, dille en wat zout en peper tot een dressing.
  5. Leg de aardappelblini op kleine bordjes en leg er enkele blaadjes rucola op. Drapeer op elke aardappelblini losjes een plak carpaccio. Druppel er wat dressing over het vlees en strooi er pistachenootjes over.